2015: Jesse King Andrews

Som to-åring tegnet Jesse King Andrews sin første løve. Som tre-åring tegnet han sin første tiger. Som fem-åring deltok han i en kunst-konkurranse for sin skoleregion
og vant. Som seks-åring nektet han å delta i konkurransen en gang til, med begrunnelsen ”Jeg lager ikke kunst for å vinne konkurranser”.

Som ni-åring deltok han i en gruppeutstilling ved the Mike Powers Gallery, i Pasadena, California. Som 10-åring hadde han sin første separatutstilling ved the Thomas Hayes Gallery i Hollywood. Han solgte 19 kunstverk og tjente nærmere 8000 kroner. Kort tid etter at han fylte 11 år etterspurte det Internasjonale Barnekunstmuseet
i Oslo hans arbeider – og mottok syv tegninger og fire malerier. 16. Mai 2013 hadde Jesse nok en separatutstilling, denne gangen ved the Carter Sexton Gallery i Nord-Hollywood, California. Han solgte 10 arbeider.

Jesse tegner og maler to til tre timer hver dag. I arbeidene sine utforsker han alvorlige temaer; frykt, krig, sinne og tristhet. Hans sans for humor kommer frem i tegningene, som i serien ”The Axil of Evil” (ordspill på “ondskapens akse). Jesse tegner Hitler, Mao, Stalin og Khadafi, og legger til Justin Bieber tegnet som en katt kalt ”Kitty Bieber”. Et nyere arbeid viser en bæsj med briller og røde lepper med tittelen ”Lady Caca”.

Jesse komponerer også musikk på keyboardet sitt og har evnen til å spille etter gehør. I mars var han på konsert med favorittbandet sitt Kraftwerk. Jesses arbeider er kjøpt opp av private samlere og har inspirert andre barn. Han gjør det bra på skolen, leker med Lego, graver hull i hagen og han startet skolens sjakk-klubb.

Bilder: “Spøkelsesjente-klovn” / “Klovnen Bozo”, Jesse King Andrews (11), USA

  • English
  • Norsk bokmål