Pop-up galleri m/barnekunst på Tjuvholmen !

2018

 

Selvaag Eiendom har inngått et samarbeid med Det Internasjonale Barnekunstmuseet et pop-up galleri på Tjuvholmen.

Galleriet åpner i begynnelsen av april 2018 og skal være på Tjuvholmen i en 6 måneders periode. Museet skal holde hus i Tjuvholmen Allé 25 – vis a vis Tjuvtitten og Astrup Fearnley Museet, med Peder Lund, Gerhardsen Gerner, Galleri Haaken samt Galleri Semmingsen som nærmeste naboer.

Vi er veldig glade for å få inn Barnekunstmuseet på Tjuvholmen. Som mange vet har Tjuvholmen siden start blitt kalt kunstbydelen, og vi synes at Barnekunstmuseet absolutt er komplimenterende til Tjuvholmen Skulpturpark, eksisterende gallerier og Astrup Fearnley Museet.
At barnekunstmuseet planlegger flere gode aktiviteter for barn, unge og barnefamilier ser vi på som en ekstra bonus. Vi har allerede Rasmus-klubben på Astrup Fearnley Museet med gode kunstrelaterte tilbud og aktiviteter for barn, og med Barnekunstmuseet får vi et enda bredere kulturtilbud rettet mot barn og unge, sier Kenneth Olsen, eiendomssjef i Selvaag Eiendom.

Synliggjøring

Vi ser frem til etablering av pop-up galleri på Tjuvholmen. Vi har et tilrettelagt lavterskel tilbud for familier med barn og ungdom, og bedre tilgjengelighet og mer sentral beliggenhet på Tjuvholmen vil gi oss en gylden mulighet å synliggjøre vår virksomhet i langt større og bredere grad enn i dag, sier Angela Goldin, daglig leder av Det Internasjonale Barnekunstmuseet.

På Tjuvholmen skal alle besøkende oppleve gode mat- og vinopplevelser, kunst og kultur. Vår kunst-kluster på Holmen består i beste velgående og vi er stolte av å kunne sette et nytt museum på kartet i vår ”kunst-bydel”, legger Olsen til.

 

Åpningstid April-September 2018:
Mandag stengt
Tirsdag 12-17
Onsdag 12-17
Torsdag 12-17
Fredag 12-17
Lørdag 12-17
Søndag12-17
Adresse:
Tjuvholmen allé 25, 0252 Oslo
(vis á vis Astrup Fearnley Museum og rett ved Tjuvtitten tårn)
Kontakt Pop UP galleriet:

 

Om Tjuvholmen

I vårt øyrike, som består av tre holmer, finner du restauranter og gallerier for enhver smak, moderne kontorer og umiddelbar nærhet til byen og Oslofjorden. Alt på ett sted. En kort stund var Tjuvholmen et av byens rettersted. Siden har det vært både beitemark, badested og teglverk før en tysk geolog satte stedet på verdenskartet med sine geologiske funn. Frem til 2000-tallet forble Tjuvholmen en glemt ytterkant i havnen. Nå står bydelen ferdig med boliger, kontorbygg, hotellet THE THIEF og signalbygget Astrup Fearnley Museum tegnet av en av verdens ledende museumsarkitekter, italienske Renzo Piano. Selvaag Gruppen og Aspelin Ramm som er utbyggere har fornyet bydelen og skapt et nabolag som integrerer boliger, arbeidsplasser, rekerasjonsområder og et spennende kulturtilbud. www.tjuvholmen.no

Offentlig transport

Nærmeste taxi- og bussholdeplass er i enden av Filipstadveien rett ved innkjøringen til parkeringshuset på Tjuvholmen. En rekke busslinjer i Oslo stopper også ved Vika Atrium, sammen med de fleste busslinjer til/fra Asker, Bærum og deler av Buskerud. Nærmeste trikkeholdeplass er Aker Brygge som betjenes av linje 12. Nærmeste T-banestasjon er Nationaltheateret som betjenes av samtlige T-banelinjer. Nærmeste togstasjon er Nationaltheateret som betjenes av både lokaltog, langdistansetog og flytog. Båt til/fra Nesodden og Vollen/Slemmestad går til/fra Aker Brygge.

Parkering

Tjuvholmen ligger sentralt, midt i byen. Om du kommer kjørende E 18 vestfra tar du første avkjøring etter Hjortneskaia (Kielfergen). Om du kommer østfra, gjennom Operatunnelen, kan du kjøre av samme sted, eller du kan kjøre Ring 1.

Båtplass

Nærmest fjorden, og byen. Tjuvholmen båthavn har anlagt en rekke båtplasser, både for tilreisende, lokale fartøyer og nyttefarkoster.

For å ligge i gjestehavnen, betales det havneavgift i automater på bryggene. Gjester kan ikke legge til på reserverte plasser. Det er ikke anledning til å fortøye utenfor de båtplassene som er merket og har førtøyningsredskap montert.

Åpent 00 – 24.00 Under den ytterste holmen ligger et av byens største og fineste parkeringsanlegg. Slik kan vi holde bydelen bilfri på gateplan. Q-Park verdikort kan kjøpes hos Floriss og er ideelt for kunder som benytter samme p-hus flere ganger i en gitt periode. Man kan enten velge antall dager, 2 til 7 dager eller en sum; kr. 550, kr. 1100 eller kr. 2200.

Maks høyde: 210 cm  — Innkjøring / Utkjøring: 24/7

 

 

 

  • English
  • Norsk bokmål