Barnekunst fra Ukraina, Del II Prosjekt «Peace Relay»

Barnekunst fra Ukraina, Del II Prosjekt «Peace Relay» 2023

UTSTILLINGS-TEMA: FREDELIGE PLASSER, LANDET MITT ER UKRAINA,  SKYTTS-ENGLER, VÅR PLANET OG KRIGENS SKREKK.

Barnekunst er et unikt fenomen. Ikke rart at så fremragende artister som Picasso, Klee, Kandinsky, Modigliani og andre var aktive samlere av barnekunst og de fikk inspirasjon fra det til å lage sine mesterverk. Stiftelsen “Lviv Children’s Gallery” – det første barnekunst-galleriet i Lviv (nå Lviv’s kommunale barnegalleri), ble grunnlagt 31. mars 2003 som en utstilling og presentasjonssenter, og siden 2006, som et resultat av stiftelsens aktive samarbeid i partnerskap med statlige og private institusjoner, museer, kunstgallerier, kultur- og utdannings- og kunstakademier, skoler, lyceum, pedagogiske og andre estetiske enheter.

Ved begynnelsen av krigen ble de fleste av deltakerne i “Golden Easel” International Forum tvunget til å forlate sine egne hjem og forlate okkuperte områder. De bosatte seg i forskjellige deler av verden og i gjenbosatte områder i Ukraina, forlot de ikke kontakt med galleriet.  Gjennom kreativ kommunikasjon (via kunstterapi-praksis og konferanser både i det virtuelle rommet og ved sommerarrangementer i 2022,  som fant sted i Lviv) ble deltakerne aktivt forent og styrket seg i Ånden. Nå har alle barn et ønske om å delta aktivt i informasjons-kampen  med den russiske føderasjonen for Ukrainas frihet med sin kreativitet. I dag ønsker Ukrainas barn å bli hørt!  Kunsten deres er veldig oppriktig og kompromissløs, derfor er det så viktig at deres tanker og intensjoner om et lykkelig og fredelig liv høres på alle kontinenter på planeten, slik at flere  land støtter strålende Ukraina i sin kamp for frihet og europeisk fremtid.

Utstillingen «Peace Relay» of the XX International Forum «Golden Easel», er gjort mulig i samarbeid med Lviv Children’s Gallery, i Ukraina. Stiftelsen «Lviv Children’s Gallery» ble grunnlagt 31. mars 2003 av Olha Mykhailiuk (Soronovych). Organisasjonens mål er å realisere av veldedige aktiviteter og praktisk gjennomføre internasjonale, nasjonale, regionale og lokale programmer. Prosjektene er rettet mot å støtte talentfulle barn -og ungdomsgrupper. Videre er det et viktig poeng å realisere kulturelle programmer, samt fremme nasjonal kulturarv og styrke.

  • English
  • Norsk bokmål