«Hvis jeg måtte flykte..»

screen-shot-2016-12-04-at-22-36-15

2017

 

«Hvis jeg måtte flykte..» 

Utdrag fra høstens store tegne- og skrivekonkurranse for 5.-7.klasse, inkl. 19 fylkesvinnere stilles ut på Barnekunstmuseet fra og med 17. januar 2017.

4000 innsendte tegninger

Over 4000 tegninger fra hele landet ble innsendt og en jury bestående av Ylvis-brødrene Bård og Vegard Ylvisåker, fagansvarlig Ellen Sandøe i UNICEF Norge, direktør Angela Goldin fra Barnekunstmuseet og 11-åringene Eivind og Nathanya fra St. Sunniva skole i Oslo kåret 19 fylkesvinnere med tre hovedvinnere.

Utstillingen viser 19 fylkesvinnerne og tekstlige bidrag fra høstens store tegne- og skrivekonkurranse for 5.-7.klasse, i regi av Aftenposten Junior, Unicef, Barnekunstmuseet. Deltakernes visuelle og skriftlige bidrag er viktige stemmer fra barn i Norge om hva som betyr mest for dem i deres liv og hvordan de tror det er å måtte bryte opp og flykte til et fremmed land.

Utstillingen ble første gang vist i Oslo Rådhus og offisielt åpnet av H.K.H. Kronprinsesse Mette Marit 13. desember 2016. http://www.kongehuset.no/nyhet.html?tid=139475&sek=26939

13/12-2016 Kronprinsesse Mette Marit åpner utstillingen av tegne- og skrivekonkurransen «Hvis jeg måtte flykte» i Oslo Rådhus.Utstillingen er et samarbeid mellom UNICEF Norge, Barnekunstmuseet og Aftenposten Jr. Foto: Truls Brekke/UNICEF

13/12-2016
Kronprinsesse Mette Marit åpner utstillingen av tegne- og skrivekonkurransen «Hvis jeg måtte flykte» i Oslo Rådhus.Utstillingen er et samarbeid mellom UNICEF Norge, Barnekunstmuseet og Aftenposten Jr.
Foto: Truls Brekke/UNICEF

 

Bakgrunn: 

Utstillingen er et samarbeidsprosjekt mellom UNICEF Norge, Det Internasjonale Barnekunstmuseet og Aftenposten Junior, som i høst inviterte alle landets 5.-7.klassinger til å delta i en stor tegne- og skrivekonkurranse med utgangspunkt i UNICEF Norges undervisningsopplegg «Barn på flukt». Oppgaven lød: Tegn og fortell «hva ville vært viktigst for deg å ta med/hva ville du savne mest hvis du måtte flykte hjemmefra». Konkurransen tok utgangspunkt i UNICEF Norges undervisningsopplegg «Barn på flukt»

http://www.unicef.no/barnpåflukt

28 millioner barn over hele verden er på flukt. 6 millioner syriske barn er på flukt fra krigen i hjemlandet, som snart har vart i seks år.

  • Dette er et svært viktig tema, og også noe mange barn er opptatt av. Denne utstillingen viser at svært mange barn har reflektert rundt temaet, sier Ellen Sandøe, fagansvarlig for barn og unge i UNICEF Norge – og det er viktig at skolen er en arena som åpner for samtaler og bearbeidelse av aktuelle nyheter.

Målet er at utstillingen på sikt vil kunne vises på skoler og/eller biblioteker i flere av landets fylker og kommuner.

Om UNICEF: UNICEF er verdens største hjelpeorganisasjon for barn. I over 190 land jobber vi for at barn skal overleve, vokse opp og utvikle sitt fulle potensial – beskyttet fra vold og overgrep. Vi tror at fremtiden tilhører dem med størst tro på at den kan endres, derfor jobber vi også med å endre strukturen i samfunn hvor barns beste ikke blir ivaretatt. UNICEF Norge jobber nasjonalt for at UNICEFs globale mål skal nås. www.unicef.no

Om Det internasjonale Barnekunstmuseet: Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo, Norge, er en pionerinstitusjon, og regnes som ett av de første i sitt slag i hele verden. I dag rommer museet en unik kunstsamling laget av barn og unge fra mer enn 180 land. Hovedmålsettingen er å fremme «barnas rettigheter» og i fremtiden fungere som et forskningssenter for barnas kunst, historie og kultur. www.barnekunst.no

Om Aftenposten Junior: Norges eneste avis for barn og unge. Barn og unge får med seg hva som skjer i nyhetene, men forstår ikke alltid hvordan det henger sammen. I Aftenposten Junior dekker vi det som skjer på en måte barna lettere kan forstå. Hver uke gir Aftenposten Junior leserne nyheter fra Norge og verden, sport, dyrestoff, kultur, kryssord og quiz og mye annet.

screen-shot-2016-12-04-at-22-36-15

 

** Hovedbilde; 3.de plass vinner – Billedtekst; Hvis jeg måtte flykte! Hvis jeg måtte flykte, hadde jeg savnet familien min mest fordi de betyr mye for meg, og det er den viktigste tingen jeg vil ha! Familie kommer først! Jeg hadde savnet familien, venner og huset mitt. Venner er også viktig, da har du noen som også er glad i deg. laget av Michelle Ly – 6. klasse, Hebekk Skole – Akershus Fylke

 

 

 

  • English
  • Norsk bokmål