FAST UTSTILLING: Skulpturer – Frederic Lanovsky

Frederic Lanovsky er en moderne billedhugger. Han skaper moderne kunst på en monumental skala. Hans skulpturer er unike og svært fargerike. Frederic liker også å male akvareller og moderne kunst har alltid vært hans lidenskap.

Frederic Lanovsky ble født i Cannes på den franske riviera i 1965. Omgitt av det vakre landskapet ved Middelhavet, hvor de høye klippene druknet i den varme solen, var hans barndom intet mindre enn evig lykke. Han var 5 år gammel da han oppdaget sin lidenskap for tegning. Med ambisjon om å bli samtidskunstner begynte Frederic å realisere sin drøm med sine studier ved «Beaux Arts», et av de mest prestisjefylte kunstskolene i Frankrike. Han flyttet så til Paris for å jobbe som kolorist innen mote. På fritiden malte han akvareller og lagde sine første små skulpturer i størrelsen 12-18 cm høye. Etter 3 år i Paris returnerte han hjemover til sørlige Frankrike hvor han bestemte seg for å bli boende.

Som skulptør har Frederic Lanovsky alltid uttrykt seg ved å la fantasien få fritt spillerom. Han liker rom, bevegelse og volum og ser ofte for seg sin kunst i en større skala. Uten begrensninger skaper han glade og overdimensjonerte skulpturer. Når man betrakter verkene hans vil man kanskje la seg selv bli med inn i en fantasiverden.

Frederics talent går ikke ubemerket hen. Han legger sitt hjerte og sjel inn i alle sine verk, og uansett hvor store eller små hans skulpturer er, så er de karismatiske. Hans fargerike skulpturer er nå å se over hele verden, og det er umulig å ikke kjenne igjen stilen hans. Fra Europa til USA – hans monumentale statuer har dukket opp i gallerier, på sykehus, hoteller, museer, flyplasser, fornøyelsesparker, skoler og på gatehjørner i en sjarmerende landsby i Frankrike.

Frederic benytter seg av et uvalg materialer som gjør at skulpturene er motstandsdyktige mot uberegnelige ”Moder Jord”, og det tar ham circa 3 til 5 uker å forme en statue, der materiale er stålnetting, harpiks (‘resin) og glassfiber. Hans palett består oftest av sterke farger, med bla. «City of Lights» som en viktig inspirasjonskilde.

Som en moderne kunstner slutter Frederic Lanovsky aldri å skape. Han elsker å vise sine skulpturer på steder som ikke nødvendigvis er kunstrelaterte, slik at så mange som mulig får en sjanse til å oppdage dem. Skulpturene hans har nå satt et nytt fantastisk preg på Barnekunstmuseets uteareal, noe vi håper mange vil ha glede av i lang tid fremover. Skulpturene ble kjøpt inn med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB NOR.

  • English
  • Norsk bokmål