Salim Abbaszade (Aserbajdsjan) 8.8.- 13.8.23.

Salim Abbaszade stiller ut på Barnekunstmuseet 8-13.august 2023.

Salim Abbaszade er født 9. august 2009 i Baku, hovedstaden i Republikken Aserbajdsjan. Siden 2015 har Salim bodd med familien sin i Bø, Midt-Telemark kommune.

Salim går for tiden i 8. klasse på Bø ungdomsskole og studerer kunst og maleri på Bø kulturskole. Samtidig studerer Salim Abbaszade ved søndagsskolen til det aserbajdsjanske språket oppkalt etter Oslo Nizami Ganjavi.

Salim er forfatter og kunster av en rekke malerier, tegninger. Han er forfatter av to bøker. På boka “Du er en topp” finnes mange av maleriene og tegningene til Salim. Hans første bok handler om krigen. Boken “Nagorno Karbakh”, skrevet på norsk om den armenske-aserbajdsjanske krigen i 2020. Salim Abbaszade ble tildelt en rekke innenlands og utenlandske priser for sitt arbeid.

Den unge kunstneren og forfatteren er også en offentlig person. Han er medlem av styret for Vestfold og Telemarks fylket avdelingen av Norsk-Aserbajdsjanske ungdomsorganisasjon NAYO, og Salim er en barnediplomat fra Norge i Verdens diplomatiorganisasjonen (World Wide Diplomacy).

 

  • English
  • Norsk bokmål