Fremtidens by og det grønne skifte, i Kunstpassasjen

Kunst på t-banen.

Fra 27.mars – 7. mai 2017:

«Fremtidens by og det grønne skifte» 

Barnekunstmuseet stiller ut i Kunstpassasjen ved t-banestasjonen på Jernbanetorget i Oslo i samarbeid med Sporveien Oslo AS. For 3de gang vises internasjonal barnekunst i Kunstpassasjen ved Jernbanetorget som ligger under bakken i gangveien mellom øst- og vestgående plattform ved Oslo S. Kunstpassasjen er en sentral arena der byens ukjente kunstnere får vise sine arbeider som daglig passeres av 40 000 reisende. Gjennom året har det vært utstillinger i kunstpassasjen av både fotokunstnere og malere.
– Utstillingen retter fokus på barnas oppfatning av fremtidens by og det grønne skifte. Dette i sammenheng med at Oslo som by vokser og utvikler seg i et høyt tempo. Befolkningen stiger raskt og hovedstaden vil trenge utbygging av bla. flere barnehager, skoler, kulturbygg, boliger og en bedre tilrettelagt person -og kollektivtransport. Frem mot 2020 har Sporveien Oslo fått i oppdrag å oppgradere og fornye infrastrukturen for trikken i Oslo. Arbeidet med ‘Trikkeprogrammet er allerede godt i gang, der byrommet utbedres, samt sikres for videre god bærekraftig langsiktig bruk. Når vi spør barna, morgendagens voksne tenker de også fremtidsrettet på en svært positiv og kreativ måte. De ønsker seg grønne soner, trygg trafikk, en ivaretatt natur i harmoni og ser for seg reiser til spennende destinasjoner i takt med teknologien og utviklingen av et bærekraftig samfunn.

Sporveien Oslo AS; – Vi ser det som en del av vårt samfunnsanasvar å ivareta trivselselementer som som løfter den totale reiseopplevelsen. Sporveiens t-banestasjoner har mange kunstskatter og vi gjør trikken til en mobil kunstformidler. Gjennom vår kunstsatsning ønsker vi å skape et hyggelig miljø for de reisende, og å gi en arena for lokale, mindre kjente kunstnere.

Utstillingen varer frem til 7. mai 2017.

 

  • Hovedbilde/Top image; In the bus / På bussen (13) Slovenia

 

 

 

 

 

  • English
  • Norsk bokmål