«Fabeldyrene vender tilbake» – utstilling med Eskild Hagemoen (10)

Lørdag 4 . juni åpner utstillingen «Fabeldyrene vender tilbake» med tegninger laget av Eskild Hagemoen. Vi ba Eskild fortelle litt om seg selv og hvordan alle de fantastiske tegningene han lager oppstår:

«Mitt navn erP1100011 Eskild Hagemoen. Jeg er 10 år og jeg går i 4.klasse på Kastellet skole på Nordstrand i Oslo.

«På fritiden turner jeg, står på slalåm, men helst liker jeg å tegne. Jeg har likt å tegne helt siden jeg kunne holde i en blyant da jeg gikk i barnehagen.

Da jeg startet å tegne var jeg veldig inspirert av Øisteins blyant. Han tegner morsomme dyr ut i fra kruseduller og geometriske figurer Jeg har alle DVD filmene han har gitt ut.

Da jeg begynte på skolen var jeg inspirert av Pokemon og andre japanske animasjonsfilmer. Jeg samlet Pokemon kort og var opptatt av de magiske kreftene de forskjellige figurene hadde.

I de siste årene har jeg vært opptatt av Marvel-universet med amerikanske superhelter.

Når jeg tegner er jeg opptatt av at jeg ikke skal kopiere inspirasjonskildene, men lage mine egne tolkninger av det jeg ser.

I utstillingen finner dere tegninger av dyr, fabeldyr og monstre. Når jeg tegner lager jeg en liten historie om vesenet jeg tegner inne i hodet mitt. Jeg bestemmer hva slags krefter og egenskaper vesenet har, hvor den lever og hva lags personlighet den har. I utstillingen har jeg skrevet litt om dette under hver tegning.

Jeg er ikke sikker på hva jeg ønsker å jobbe med når jeg blir voksen, men jeg har vurdert å bli animatør. Nå som er jeg er barn og har god fantasi lager jeg historier og utvikler figurer, når jeg blir voksen og har lært mer om data kan jeg lage filmer. Tiden får vise hva som skjer…..»

Da vi spurte ham om dyret vi ser i hovedbildet, svarte han dette:

«Tegningen viser et fabeldyr som er litt ekorn, litt øgle, litt løve, litt høne og litt bukk.
Det som er bra med å stamme fra så mange dyr er at man tar med seg de beste egenskapene fra alle dyreartene. På denne måten blir man et superdyr som blir så sterk og mektig at man stiger opp fra den vanlige verden og inn i eventyrene. Dette fabeldyret har ingen andre superkrefter enn at det er veldig vakkert. Det er så vakkert at alle de andre fabeldyrene blir helt stumme av beundring. På den måten får den alltid viljen sin. Det er kanskje den beste superkraften man kan ha?»


Program lørdag 4. juni

Markering / åpning kl 13.30. Gratis inngang på museet fra kl 13.00-14.00.

Kunstneren vil være tilstede.

Utstillingen står til og med august.

  • English
  • Norsk bokmål