Pop-up galleri på Oslo Lufthavn Gardermoen

Pop-up galleriet er et utvidet samarbeid og en ‘joint venture mellom Barnekunstmuseet i Oslo og Avinor Oslo Lufthavn som markerer flyplassens videre satsing på gode passasjeropplevelser og inkludering av varierte reisetilbud.
 

Oslo Gardermoen

 
 

Oslo Gardermoen

Galleriet presenterer arbeider laget av barn og unge mellom 4-17 år fra hele verden og kan besøkes av reisende og turister med avganger -og ankomst i den nye terminalen for innland. I tillegg har museet visningsted av barnekunst i storformat ved avreise/ankomst Non-Schengen-område og langs passasjen ut mot Pir Syd vis a vis gate A12.

Passasjeropplevelse til nye høyder. Avinor har som et viktig mål å løfte fokus på gode passasjeropplevelser og på sikt realisere sin ambisjon om å bli Europas beste lufthavn. Barnekunstgalleriet som er mobilt er midlertidig plassert mellom gate C5-C7 i Pir Nord og kan i sommerperioden besøkes av alle reisende og turister med avganger -og ankomst ved innland.

 

Aktiviteter for barn og unge
Ifm. Kristi Himmelfart uke 21 arrangeres kunstverksted 24, 25 og 26.mai og pinse uke 22 (2. og 3. juni) kombineres kunstverksted med ansiktsmaling mellom kl 12.00-16.00.

– I Avinor er vi opptatt av at gode reiseopplevelser skal få stor plass på flyplassene våre. Dette galleriet gir oss en fin anledning til å vise frem norsk barnekunst og skaperkraft til reisende fra hele Norge og verden og vi er en stolt samarbeidspartner med Barnekunstmuseet, sier kommunikasjonssjef på Oslo lufthavn Joachim Westher Andersen

– Vi gleder oss over denne fantastiske muligheten og håper barnas kunst kan senke terskelen for publikum til å sette pris på og oppdage barnas egen kulturarv. Samtidig er det veldig innovativt at Avinor Oslo Lufthavn inkluderer nye møteplasser med kunst i fokus for reisende og spesielt barnefamilier, inkludert de mange barna som reiser alene, sier museets direktør Angela Goldin

Museets langsiktige mål er å spre respekt og forståelse for verdien av barnas egen historie, kunst og kultur og skape bevissthet og begeistring rundt barns kulturelle ytringer og kulturarv.

 

 

 

 

  • English
  • Norsk bokmål