Søndag 14.august: KONSERT MED UNGE MUSIKERE fra Litauen og Norge

Søndag 14.august 2022.

KLASSISK KONSERT MED UNGE MUSIKERE fra Litauen/Finland  og Norge

Tid: kl. 14.00

 

                       PROGRAM

L.V Beethoven—Vaar sonate / 3.og 4.4 del

F.Schubert   —Sonate 187

 

Jon Ross Richards—fiolin

Augustinas Monteilhet –fiolin

 

Teemu Ikonen    ——– piano

Desiree Bakke       ——– piano

 

Om Jon Ross Richards

Jon er 13 år og har spilt fiolin i 6,5 år. Han studerte fiolin på Asker Kulturskole i 4 år og har studert hos Professor Isaac Schuldman i 2,5 år. Jon har deltatt i flere spennende prosjekter, blant annet med Musica Sinfonietta, Vestregionens ungdomssymfoniorkester og Barratt Due. De siste 6 måneder har han vært konsertmester i KENS, Barratt Due’s Kammerensemble for elever i 5., 6. og 7. klasse. Jon gleder seg til å begynne på talentutviklingsprogrammet på Norges musikkhøgskole i Oslo.

 

Om Augustinas Monteilhet:

Jeg ble født i Norge i en familie med fransk og litauisk bakgrunn.Jeg fikk min første fiolin da jeg begynte å spille som Suzuki-elev med Mona Anita Nesse i Sandnes. I 2016 deltok jeg i Suzuki Gala Week i London, som var veldig gøy, og det var imponerende å møte så mange unge dyktige musikere fra mange forskjellige land! Rundt samme tid begynte jeg å reise regelmessig til Oslo for å ta kurs hos Professor Isaac Schuldman. Jeg studerer også ved Klepp kulturskole med Nadia Prudnikova. Jeg har spilt i mange konserter i Sandnes, Klepp og Vilnius og blir jevnlig invitert til å opptre som solist med Jæren Symfoniorkester, i år fremførte jeg sammen med dirigent Guro Ansteensen Haugli 1. sats fra H. Wieniawskis konsert No 2. Jeg er stolt over å ha blitt tildelt kulturskulestipendet fra Jæren Sparebank i 2021.I tillegg spiller jeg gitar og har prøvd meg på trompet. Jeg liker klassisk musikk, men også andre stiler, så lenge det er en god melodi!

 

Diana Kazakova (piano), er 14 år og student ved Algirdas Music School, Vilnius i Litauen.

 

Om Désirée Paulsen Bakke (på engelsk)

Désirée Paulsen Bakke studied at «Hochschule für Musik und Theater”in Hannover with Prof. Einar Steen– Nökleberg followed by her piano-début in  «Universitetes Aula»,Oslo. She received a Master concert-degree at the “Norwegian Academy of Music”, in Oslo. As a young talent she played with the Philharmonic Orchestra in Oslo and Bergen, also winning two first prizes in the Norwegian Youth Piano-competition. She has received scholarships from prestigious Norwegian Funds among them «Klæstads legat, Rikskonsertenes Débutstøtte, Fond for utøvende kunstnere». As an accompanist, chamber musician and soloist she has performed at concerts/festivals in Russia, USA, Serbia, Sweden, Norway and Portugal. “Centaur Records” released in 2007 a CD with Dr.Saida Kafarova and Désirée Paulsen Bakke with two-piano repertoire; Rachmaninov and Medtner. The critic in the classical music-magazine “Fanfare”was very good, and the CD is played at classical programs on radio stations in America and Europe. Désirée Paulsen Bakke has been a board-member in “Grieg Society” and “Musikkpedagogene” in Oslo. At several occations she was a judge in music-competitions. She has been giving lecture-recitals for EPTA in Serbia,Portugal and Norway. For many years she has been employed as an accompagnist at the “Norwegian Academy of Music” and she is teaching piano students at the “University  Music Faculty” in Oslo.

 

 

Prof Isaac Schuldman

Om Professor Isaac Schuldman

Isaac Schuldman har vært ansatt som professor i fiolin ved Norges musikkhøgskole i 35 år. Han debuterte 13 år gammel med Minsk filharmoniske orkester og har sin utdannelse fra Leningrad Statlige Konservatorie med prof. M.M. Beljakov. Han har vunnet den internasjonale Carl Flesh fiolinkonkurranse i London. Schuldman har oppnådd svært gode kritikker for sine konserter i inn og-utland. Han har også utgitt plater med E. Svetlanov’s Moskva symfoniorkester, St. Petersburg Symfoniorkester, Minsk kammerorkester og pianisten Robert Levin. Blant hans tidligere mange elever finner vi Peter Herresthal, Alexander Rybak, Birgitte Stærnes, David Coucheron, Trond Sæverud, Atle Sponberg, Laurens Weinhold, Christopher Tun Andersen og Anna

 

Siste kommentarer

Ingen kommentarer å vise.
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Norsk bokmål