Kunstneren Elisabeth Aagesen (1926-2019) donasjon

Donasjon KUNSTNEREN ELISABETH AAGESEN (1926-2019) Museet ble sommeren 2019 kontaktet av familien og de etterlatte til billedkunster Elisabeth Aagesen som gikk bort den 26.juni 2019.   Kunstneren Elisabeth Aagesen som blant annet har hatt sine motiv på UNICEF-kort var veldig opptatt av kunstterapi, barn og traumer. I anledning bisettelsen ønsket familiens etterlatte å ære moren og kunstner Elisabeth Aagesen ved å oppfordre venner og familie til gi en donasjonshilsen som gave til Barnekunstmuseet. Elisabeth Aagesen ønsket å stimulere den enkeltes evne til å forme/skape gjennom tegning, maling og lek. Hun mente det å gi barn mulighet til å uttrykke seg gjennom tegning og formgiving, ville styrke og utvikle individet på en positiv måte. Fantasien skulle få gode vekstvilkår. Hun ville skape en motvekt mot teknologiens «sjablonger» og hun ville skape motvekt mot grusomhetene formidlet gjennom f. eks. nyhetene på tv. Aagesen ble gravlagt den 10. Juli 2019 i Holmenkollen kapell.  Barnekunstmuseet vil rette en stor takk til Lilla Aagesen Gjems og familien Aagesen for den svært generøse donasjonen og gaven til museets kunstterapi arbeid for barn og unge.  *Glåmdalen, 9. juni 2017: https://www.glomdalen.no/granli/kunst/utstilling/stiller-ut-morens-livsverk/s/5-19-323020      

Siste kommentarer

Ingen kommentarer å vise.
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Norsk bokmål