Norsk fiolinist vant 1.pris i Jean Sibelius Internasjonale Musikkonkurranse 2017 i Turku, Finland

UNG BEGAVET NORSK FIOLINIST VANT 1.PRIS I JEAN SIBELIUS INTERNASJONALE MUSIKKONKURRANSE I TURKU, FINLAND.

Daniel  Goldin (17) vant 1. pris og spesiell diplom i den femte internasjonale Jean Sibelius musikkonkurransen som fant sted 17.11.-20.11.17 i byen Turku, Finland. Rundt 50 unge musikere konkurrerte fra blant annet Japan, Russland, Latvia, Estland, Sverige, Moldova, Finland, Tsjekkia og Norge hvor kun en norsk fiolinist nådde finalen i årets konkurranse.

Daniel Goldin er elev og studerer hos professor Isaac Schuldman på Barratt Due’s Musikkinstitutt i Oslo. Han begynte å spille fiolin da han var 9 år gammel og er barnebarn av grunnleggerne av Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo, lege Alla Goldin (1938-2007) og filmregissør Rafael Goldin (1920-1994) der han har hatt en rekke solistopptredener og spilt i flere orkestre. Han er også en del av Juniorkesteret på Barratt Due under ledelse av Soon–Mi Chung og spiller jevnlig i en strykekvartett ved Barratt-Due. Han har tidligere vunnet 1. pris i konkurransen Jugend Musiziert. 

I forbindelse med den internasjonale musikkonkurransen i Turku, Finland fremførte Daniel Goldin

– Sibelius fiolinkonsert i D moll, 1. Sats
– Sibelius Mazurka No. 1
– Tchaikovsky fiolinkonsert i D dur, 3. Sats Allegro Vivacissimo 

Om JS fest competition; Årlig inviteres sangere og musikere fra hele verden til å markere JS Fest musikkfestival, dedikert den finske komponisten Jean Sibelius (1892-1957) – For mer info; https://www.jsfestcompetition.com

Juryen av THE FIFTH JS Fest 2017 INSTRUMENTAL MUSIC COMPETITION besto av
Leena Hiltunen, Turku, Finland
Fredrik Sixten, Sweden
Anatoly Krastev, Bulgaria
Michail Kazinik, Sweden
Liudmila Gurevich, Russia
Carl Petersson, Sweden
Vladimir Gourevich, Russia
Paolo Pegoraro, Italy
János Bálint, Hungary
Isaac Schuldman, Norway

Sitat: «Music begins where the possibilities of language end» – Jean Sibelius 1892-1957)

Om museet: Det Internasjonale Barnekunstmuseet er en arena som legger tilrette for at barn og unge skal få muligheten til å utvikle og presentere sine talenter innenfor kunst og kultur og er anerkjent både i Norge og Internasjonalt som en unik samler av barnekunst fra hele verden. Museets unike samling inneholder i dag over 200 000 kunstverk fra mer enn 185 land og utgjør en grunnleggende historisk verdi som gir innblikk i barnas syn på, og opplevelse av, verden, hvor et av museets målsetning og samfunnsmandat er å belyse barns rettigheter. Museet er samtidig en av svært få aktører på verdensbasis som forvalter denne marginaliserte delen av vår felles kulturelle verdensarv, siden kunstinstitusjoner og samlinger med materialer fra fortid og nåtid primært inneholder ting utelukkende skapt av voksne.

 

 


 

Foto; JS Fest, Turku, Finland

Siste kommentarer

Ingen kommentarer å vise.
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Norsk bokmål