Barnekunstmuseets Sommerskole 2017 for gutter og jenter 7-12 år, uke 26, en unik kombinasjon mellom kunst og dans

Barnekunstmuseets Sommerskoletilbud gjennomføres i uke 26 – 2017

  • for gutter og jenter mellom 7-12 år

 

– Bli med og opplev Kunst og dans i spennende og kreative omgivelser.

Det Internasjonale Barnekunstmuseet på Frøen i Oslo inviterer til Sommerskole med en unik kombinasjon mellom kunst og dans i en hel uke. Sammen med kunstner Sara Tanderø og danseskolen Indian Rythms inviterer museet barn mellom 7 og 12 år til en uforglemmelig uke med kunsteriske og fysiske aktiviteter både ute og inne. Barnekunstmuseet ønsker med årets Sommerskole å gi barn mulighet å oppleve kunst og kultur og selv uttrykke seg estetisk. Å være sammen om kulturelle opplevelser, delta i felles fysisk aktivitet og å gjøre eller skape noe felles, bidrar til samhørighet. Barn skaper sin egen kultur ut fra egne opplevelser – og gjennom rike erfaringer med kunst, kultur og estetikk vil barn få et mangfold av muligheter for sansing, opplevelse, eksperimentering, skapende virksomhet, tenkning og kommunikasjon. Målet er å lære, ha det gøy og få nye venner.

Praktisk informasjon.
Periode: Uke 26
mandag 26.juni – fredag 30.juni 2017. 
Tid: all aktivitet og undervisning vil foregå mellom kl. 09.00 -15.00. 

Alder: 7-12 år (Barn som ikke er 7 enda, men født i samme kalenderår kan delta). Sommerskolen passer for både for jenter og gutter. 

Tidspunkt levering/henting: kl. 08.30-09.00 og mellom kl. 15.00-15.30.
Kursavgift pr deltager: kr. 2250 (bindende påmelding) Søsken-rabatt 10 % 

Museet er opptatt av godt kunstnermateriell og at barna får jobbe med produkter av høy kvalitet. Barna får utdelt Barnekunstmuseets bærenett første dag med lerret, skissebok og en god kunstblyant. Kursavgift inkluderer all undervisning, aktiviteter, kunstmateriell og frukt og drikke alle 5 dagene. Barna må ha med egen matpakke. 

Kolonihagen.no sponser museet med økologisk frukt til barna gjennom hele Sommerskoleuken !

 

 

Bindende påmelding pr epost: post@barnekunst.no

Sommerskole-adresse: Lille Frøens vei 4, 0371 Oslo (T-bane: Frøen stasjon) 

Tidsplan uke 26.
Barna skal lære å danse Bollywood, Hip Hop m/ Anass Benmich m.m og få faglig kunstundervisning og boltre seg med kreative aktiviteter i 5 sommerdager der de skal lage drømmefangere, jobbe med naturalistisk tegning, male på lerret, lage skulpturer og bli kjent med sentrale kunstnere gjennom tidene. Det blir kunstneriske aktiviteter og undervisning både ute og inne med kunstner Sara Tanderø, kombinert med danseundervisning ledet av danseskolen Indian Rhytms. Alle danseformer egner seg like mye for gutter som for jenter.

Dag 1:
Portrett-Analytisk tegning-inne. 
Pause. Uteaktivitet. 
Danseundervisning. Hip Hop med Indian Rhythms.
Dag 2: 
Bli kjent med ulikt kunstmateriell som bla kull og blekk. 
Vi lager pensler av ulikt materiell. Trykkteknikk. 
Pause. Uteaktivitet.
Danseundervisning. Bhangra med Indian Rhythms.
Dag 3: 
Skulptur. 
Pause. Uteaktivitet. 
Danseundervisning. Komedie med Indian Rhythms.
Dag 4:
Stilleben/landskap-ute. 
Pause. Uteaktivitet. 
Danseundervisning. Hip Hop med Indian Rhythms.
Dag 5: 
Picasso-portretter og evt collage.
Pause. Uteaktivitet.
Danseoppvisning med Indian Rhythms.
** Vi avslutter uken med en vernissage og danseoppvisning med foreldre og venner fredag 30.6. kl. 15-16.

All danseundervisning passer både for jenter og gutter !!!

Dag 1 og 4.
Bollywood Hipphopp, en moderne versjon av bollywood dans med blanding av hip-hop som blir undervist av Anass Benmich som har erfaring som danselærer for barn.
Dag 2 
Bhangra som en folkedans med fokus på å lære Indisk kultur samt utvikle balansen og koordinasjonen til barna.
Dag 3 
Bollywood dansekomedie hvor barna kombinerer skuespill med dans. Der lærer barna hvordan de uttrykker følelser gjennomdansen, med forskjellige arm og kroppsbevegelser samt ansiktsuttrykk.
Dag 5. 
Siste dag blir det fremvisning av dansene barna har lært gjennom uka som foreldre kan delta på.

 

Om billedkunstner Sara Tanderø. www.saratandero.com

Billedkunstner Sara Tanderø jobber med kamerabasert kunst, illustrasjon og video og er utdannet fra Kunsthøyskolen i Oslo, School of Visual Arts New York og ESAG Paris. Hun har stilt ut bilder nasjonalt og internasjonalt som på Høstutstillingen, Østlandsutstillingen, Portrait Now og flere ganger i New York. Kåret til Månedens fotograf på Galleri Qvale i desember 2015. Hennes Artist Book “Playhideandseek” er representert på biblioteket til the Metropolitan Museum of Art, NYC og bilde er innkjøpt av Turid Meeker Contemporary Art. Sara Tanderø er en god formidler og har blant annet holdt foredrag på Symposiet om Norsk portretthistorie i forbindelse med utstillingen Portrait Now på Naturhistorisk Museum i Danmark i 2015.

 

Om danseskolen Indian Rhytms: www.indian-rhythms.com

Indian Rhythms driver danseskole i Oslo, Drammen og Asker. Tjenestene leveres av de beste dansere og dansepedagoger som forstår seg på hvordan indisk dans styrker og helbrede kroppen. Dansen er et fantastisk verktøy for å skape gode relasjoner med seg selv og andre. Dans er en aktivitet, en kunst, en uttrykksform som er ganske eksponerende. Det å stå frivillig foran mange mennesker og fremføre kan være utfordrende for mange. Mange barn liker å vise seg frem og liker å stå på scenen, men det finnes også mange barn som kvier seg for å si hei til ukjente.

 

Siste kommentarer

Ingen kommentarer å vise.
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Norsk bokmål