#03 Konsertserie med unge talenter 21.02.2016, kl 13.00

2016 KONSERTSERIE MED UNGE TALENTER
– Fiolinstudenter av professor Isaac Schuldman

Barnekunstmuseet er en arena som legger tilrette for at barn og unge skal få muligheten til å utvikle og presentere sine talenter innenfor kunst og kultur. Konsertserien med studenter av professor Isaac Schuldman er en del av museets satsning på å løfte, samt synliggjøre de allerede mange aktive unge talenter. Elever av Schuldman har siden museets etablering i 1986 holdt konserter på Barnekunstmuseet i forbindelse med ulike arrangementer.

Fra februar fortsetter museets klassiske konsertserie nr. 3 med unge talenter, hvor vi denne gang har gleden av å presentere følgende 2 unge musikere:

SØNDAG 21.2.2016, kl 13.00

Nanna Tao Karlstrøm & Xixi Marlene Tao Karlstrøm

Nanna Tao Karlstrøm & Xixi Marlene Tao Karlstrøm

Nanna Tao Karlstrøm (fiolin)

Nanna Tao Karlstrøm er 15 år og har spilt piano og fiolin siden hun var 5 år. De siste 8  årene har hun vært student hos prof. Isaac Schuldman ved Norges Musikkhøgskole. Nanna har svært mye konserterfaring fra både inn- og utland, og har vunnet flere  førstepremier i musikkonkurranser, både som solist, i duo og som medlem av kvartetten «Nameless» (bl.a. Ungdommens Musikkmesterskap 6 år på rad; sist november 2014). Hun er fiolinelev ved Unge Talenter på Barratt Due Musikkinstitutt, og pianoelev ved Bærum Kunst og Kulturskole. Juni 2014 mottok hun Drømmestipendet fra Norsk tipping.

Xixi Marlene Tao Karlstrøm (piano)

Xixi Marlene Tao Karlstrøm er 19 år og har spilt piano siden hun var 6. Hun var elev ved Unge Talenter på Barratt Due Musikkinstitutt fra 2008 til 2015, med prof. Einar Steen-Nøkleberg og Prof. Michael Endres som lærere. Hun studerer for tiden ved prof. Håvard Gimse på Norges Musikkhøgskole. Xixi er en erfaren konsertmusiker og har spilt i flere land. Hun er tre ganger førstepremie- og klassevinner i Ungdommens Musikkmesterskap. Hun er også tidligere tildelt bl.a. “Drømmestipendet” og stipend fra Ånun Lund Rej Minnefond.

Konsertprogram 21.2.2016, kl. 13.00:

Bach: Sonate nr 1 i G-moll
1. Adagio
Schumann: Fra Davidsbündlertänze Op 6
1. Lebhaft
2. Innig
3. Mit Humor
4. Ungeduldig
Ravel: Sonate no 2 i G-dur
1. Allegretto
2. Blues. Moderato
3. Perpetuum mobile.
Prof Isaac Schuldman

Prof Isaac Schuldman

Om Isaac Schuldman:
Isaac Schuldman har vært ansatt som professor i fiolin ved Norges musikkhøgskole i 35 år. Han debuterte 13 år gammel med Minsk filharmoniske orkester og har sin utdannelse fra Leningrad Statlige Konservatorie med prof. M.M. Beljakov. Han har vunnet den internasjonale Carl Flesh fiolinkonkurranse i  London. Schuldman har oppnådd svært gode kritikker for sine konserter i inn og-utland. Han har også utgitt plater med E. Svetlanov’s  Moskva symfoniorkester, St. Petersburg Symfoniorkester, Minsk kammerorkester og pianisten Robert Levin. Blant hans tidligere mange elever finner vi Peter Herresthal, Alexander Rybak, Birgitte Stærnes, David Coucheron, Trond Sæverud, Atle Sponberg og Laurens Weinhold.

21.2.16
(Inngangsbillett til museet inkl. adgang til konsert.)
Museets ordinære åpningstid søndager er kl. 11.-16.
  • Hovedbilde: Glede (14) Y. Youkkrattok, Thailand.

Siste kommentarer

Ingen kommentarer å vise.
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Norsk bokmål