#01-02 Konsertserie med unge talenter

KONSERTSERIE MED UNGE TALENTER
– Fiolinstudenter av professor Isaac Schuldman

Barnekunstmuseet er en arena som legger tilrette for at barn og unge skal få muligheten til å utvikle og presentere sine talenter innenfor kunst og kultur. Konsertserien med studenter av professor Isaac Schuldman er en del av museets satsning på å løfte frem unge talenter. Elever av Schuldman har siden museets etablering i 1986 holdt konserter på Barnekunstmuseet i forbindelse med ulike arrangementer.

#01 SØNDAG 15.11.15, kl 13.00
Daniel Goldin er 15 år gammel og har spilt fiolin siden han var 9 år. Han er elev av professor Isaac Schuldman ved Unge Talenter på Barratt Due Musikkinstitutt. Daniel har spilt i flere orkestre, og er nå en del av Juniorkesteret på Barratt Due. Han spiller også jevnlig i en strykekvartett som instrueres av Anne Britt Årdal.

Screen Shot 2015-10-16 at 10.37.14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#02 SØNDAG 6.12.15, kl 13.00
Trioen  – Koop, Nilsen, Koop –  ble startet i august 2015. Alle tre er elever ved Musikk på Majorstuen skole. Tross sin unge alder er de glad i musikken og samspillet. De har høye ambisjoner for trioen.

Elise Koop (11) begynte å spille fiolin da hun var 4 år. Hun var Suzuki-elev hos E. Storm frem til hun kom inn på Musikk på Majorstuen skole. Fra februar 2015 har hun gått hos prof. Isaac Schuldman. Elise har orkestererfaring fra barneorkesteret og juniorensemblet ved Barratt-Due Musikkinstitutt. Hun spilte i Barnas Konserthus-serie allerede som 7 åring og spiller jevnlig konserter på små og store scener. Sammen med sin bror Nikolai Koop, har Elise deltatt i «Jugend musiziert» konkurransen i Paris i år og vunnet 1. pris.

Nikolai E Koop (13) begynte å spille piano ved 7 års alder. Han går på Musikk på Majorstuen skole og Unge Talenter-programmet ved Barratt-Due Institutt hos Marina Pliassova. Nikolai har deltatt i flere norske og utenlandske konkurranser. Han har fått 1.prisen i «Jugend musiziert» 2 år på rad, 1.pris i Midgardkonkurransen og 2.pris i UMM nasjonalfinale. Nikolai er aktiv deltaker i kammer- og solokonserter.

Nora Dahl Nilsen, (15) har spilt cello i 7 år og før det – fiolin i 4 år. Hun har tidligere gått på Barratt-Due Musikkinstitutt. Fra 2015 går hun på Unge Musikere på Musikkhøyskolen og får undervisning av Kari Ravnan og Geir Tore Larsen. Nora har deltatt i flere musikkonkurranser og har bred orkestererfaring. I sommer var hun gruppeleder i Norges Ungdomssymfoniorkester. Nora går siste året på Musikk på Majorstuen skole.

Om Isaac Schuldman:
Isaac Schuldman var ansatt som professor i fiolin ved Norges musikkhøgskole i 35 år. Han debuterte 13 år gammel med Minsk filharmoniske orkester og har sin utdannelse fra Leningrad Statlige Konservatorie med prof. M.M. Beljakov. Han har vunnet den internasjonale Carl Flesh fiolinkonkurranse i  London. Schuldman har oppnådd svært gode kritikker for sine konserter i inn og-utland. Han har også utgitt plater med E. Svetlanov’s  Moskva symfoniorkester, St. Petersburg Symfoniorkester, Minsk kammerorkester og pianisten Robert Levin. Blant hans tidligere mange elever finner vi Peter Herresthal, Alexander Rybak, Birgitte Stærnes, David Coucheron, Trond Sæverud, Atle Sponberg og Laurens Weinhold.

Hovedbilde: Glede (14) Y. Youkkrattok, Thailand.

Siste kommentarer

Ingen kommentarer å vise.
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Norsk bokmål