Bøker

Vi har et stadig voksende utvalg bøker til salgs i museumsbutikken. Her finner du lærerike kunstbøker for barn, fagbøker for voksne som jobber med eller som rett og slett er interessert i barn og kreativitet, museets egne publikasjoner, samt biografien til Malala Yousafzai i to utgaver – en for ungdom og en for voksne! Mange av bøkene er på engelsk.

The Big Book of Art
cover_big_book_of_artDin første kunstbok! Grip den, bla gjennom de mange fargerike sidene, snu den opp ned – hva ser du? Skriblerier og fargeklatter, former og bokstaver, tegn og linjer? Det er du som er kunstneren, mix og match mønster-maleriene bare ved å bla om siden.

Passer fra 2 år og oppover.

 

The Art Book for Children
theartbookforchildren_coverEn perfekt introduksjon til kunst for barn overalt. Boken gir deg oversikt over 30 kunstnere og deres mest berømte verk. Den er laget slik at både barn og foreldre kan få glede av den.

Passer fra 5 år og oppover.

 

 

Children’s Book of Art
"Children's Book of Art" | DK / UK | 2009Denne engasjerende guiden tar barna med på en internasjonal gjennomgang av verdens beste kunstverk, fra de første malingsstrøkene i forhistoriske huler, til dagens performance kunst. Boken tar for seg alle de viktige kunstbevegelsene, fra renessansen til rococo, samt alle de store kunstnerne fra disse periodene.
Passer for barn i alderen 7-12 år.

 

 

13 Art Techniques Children Should Know
13 art techniquesI denne boken får du en innføring i forskjellige viktige kunstneriske teknikker, forklart gjennom noen av verdens mest gjenkjennelige mesterverk. Hva er forskjellen på vannmaling og gouache? Hvordan lager man frescoer og mosaikk? Underveis blir man oppfordret til å lage egne mesterverk basert på de samme teknikkene.
Passer fra 7 år og oppover.

 

13 Artists Children Should Know
13 artistsDette er en utmerket introduksjon til et utvalg kunstnere og deres arbeider. Boken er full av rike illustrasjoner, og leker, quizer og andre aktiviteter hjelper leseren til å lære om de viktige bidragene kunstnerne har gjort i kunsthistorien. Morsom og inspirerende!
Passer fra 7 år og oppover.

 

13 Art Movements Children Should Know
13 art movementsI denne boken kan du lese om de store epokene i kunsthistorien: Fra den romanske perioden, til popkunst. Den er gjennomillustrert med fargerike reproduksjoner og er stappet med fasinerende informasjon. Boken inneholder også mange ideer til prosjekter barna kan sette i gang med selv.
Passer fra 7 år og oppover.

 

Jeg er Malala
jegermalala_coverI oktober 2012 stoppet menn fra Taliban en buss med pakistanske skoleelever i Swatdalen: – Malala ble skutt i hodet, men overlevde utrolig nok attentatet. I sin bok forteller hun om hvordan Taliban gradvis tok kontrollen over hennes hjemby og nektet jentene å gå på skole. Malala er blitt et symbol for jenters rett til utdanning og er den yngste noensinne som har fått Nobels fredspris.
Passer for voksne.

 

Malala – versjon for unge
Malala_omslag_ungeMalala Yousafzai var ti år da Taliban tok kontroll over hjemstedet hennes. Det fredelige området ble forvandlet av terrorisme. Malala sto opp for det hun mener, og mistet nesten livet sitt for dette. Hun ble skutt på skolebussen. Malalas historie vil få deg til å tro på håp, sannhet, mirakler og muligheten for at en person – en ung person – kan skape store forandringer. Passer for 12 år og oppover.

 

Klovn!
9788202435257Om du er gutt eller jente, liten eller stor, enebarn eller bestemor kan du klovne. Det eneste du trenger er deg selv. Inni deg er det fantasi, musikk, historier, undring, latter og tårer. Alt dette kan du bruke. Her får du tips om hvordan du kan lage ditt eget klovnesirkus, hvordan du kan sjonglere, balansere – og skape magi! Kom igjen, da vel – klovn!
Passer fra 6 år og oppover.

 

Formidling av kunst til barn og unge
9788215021904.inddForfatteren er opptatt av at formidling av kunst ikke dreier seg om noen fasit og riktige svar, men å vise den samme undring, nysgjerrighet og vitelyst som skal vekkes hos barna. Boken er skrevet for pedagoger som skal dekke hele aldersspennet fra 0 til 16 år, og er rettet mot lærere i barnehage, barneskole og ungdomsskole.

 

 

Kunstneriske bevegelser i barnehagen
kunstneriskebevegelseribarnehagen_coverDenne boken handler om kunstneriske ressurser hos barn og barnehagepersonale og utfordrer tanker om bildeskaping, formgiving, kunst og håndverk i utdanning og barnehage. Den er skrevet til kunnskapsområdet kunst, kultur og kreativitet i barnehagelærerutdanningen, men passer også for ledelsen og personalet i barnehagen, forskere, barnehagelærerutdannere og studenter.

Siste kommentarer

Ingen kommentarer å vise.
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Norsk bokmål