by

Sommerskole 2021 uke 31 (august)

*Ekstra Sommerskole 2021 – Uke 31 (2 – 6.august 2021)

Barnekunstmuseet arrangerer Sommerskole for gutter og jenter i alderen 8-12 år.

UKE 31 mandag 2.august – fredag 6.august.

Tid: all aktivitet og undervisning vil foregå mellom kl. 09.00 -15.00. 
Alder: 8-12 år (MERK. Barn som har fylt 8 år kan meldes på)
Sommerskolen passer for både for jenter og gutter. 

STED: Barnekunstmuseet
adresse: Lille Frøens vei 4, 0371 Oslo
ADKOMST: T-bane nr. 1, linje Frognerseteren til Frøen stasjon. 
10 min. gange fra Majorstuen. el Buss nr. 46

Kursavgift pr deltager: kr. 2500 (bindende påmelding)

PÅMELDING HER: 

https://www.deltager.no/event/sommerskole_uke_31_2-6_august_2021_02082021#init

Praktisk info timeplan 

Tidspunkt levering/henting: kl. 08.30-09.00 og mellom kl. 15.00-15.30. 

(ingen levering av barn før kl. 08.30)

Museet er opptatt av godt kunstnermateriell og at barna får jobbe med produkter av høy kvalitet. Barna får utdelt Barnekunstmuseets bærenett første dag med lerret, skissebok og en god kunstblyant. Kursavgift inkluderer all undervisning, aktiviteter, kunstmateriell og frukt og drikke alle 5 dagene. Barna skal daglig få faglig kunstundervisning ledet av billedkunstner Sara Tanderø, Yoga ledet av barneyogalærer Rebekka Eline Kvelland, hvor barna utforsker ulike yogastillinger, yogaleker, pusteøvelser og avspenninger med musikk. I tillegg blir det kunstaktiviteter hvor barna bla. lager «fanziner» som blir til tegneseriebøker» kombinert med formidling og lesestund ledet av kunstformidler og illustratør Kjersti Synneva Moen. Alle kunstneriske aktiviteter, workshops og undervisning skjer både ute. Egner seg for både gutter som for jenter.  Vi avslutter uken med en vernissasje.

 

Sara Tanderø

Billedkunstner Sara Tanderø 

Billedkunstner Sara Tanderø jobber med kamerabasert kunst, illustrasjon og video og er utdannet fra Kunsthøyskolen i Oslo, School of Visual Arts New York og ESAG Paris. Hun har stilt ut bilder nasjonalt og internasjonalt som på Høstutstillingen, Østlandsutstillingen, Portrait Now og flere ganger i New York. Kåret til Månedens fotograf på Galleri Qvale i desember 2015. Hennes Artist Book “Playhideandseek” er representert på biblioteket til the Metropolitan Museum of Art, NYC og bilde er innkjøpt av Turid Meeker Contemporary Art. Sara Tanderø er en god formidler og har blant annet holdt foredrag på Symposiet om Norsk portretthistorie i forbindelse med utstillingen Portrait Now på Naturhistorisk Museum i Danmark i 2015.  www.saratandero.com

 

 

Rebekka E. Kvelland

Rebekka Eline Kvelland – Yogaløvene

Rebekka er yogalærer for barn og unge. Hun er utdannet ved Oslo yoga, og har studert ulike yogaformer i California og India. Hun holder også sangsirkler for voksne ved Northern light yoga.Rebekka bruker yogaen til å komme i kontakt med den kreative natur, og styrke den enkeltes selvfølelse.

Om Yogaløvene: Yogaløven er sterk og kan brøle høyt, men er først og fremst en mester i å slappe av og nyte livet. Vi lærer å bruke stemmen og lytte til vår indre klokke. Vi bruker yoga- og pusteøvelser når vi trenger mer energi, når vi har vondt i hodet eller trenger å roe ned kroppen slik at det er lettere å sove om kvelden. Gjennom rolige strekk og visuell, veiledet meditasjon kommer vi inn i en avslappet og kreativ tilstand. Vi gir form til noe vi har drømt eller lært underveis, vi fargelegger, tegner og skriver fritt. Fredag avslutter vi uka med å lage en sirkel med blomster og steiner vi har funnet i naturen, og feirer med rytme og sang.

 

 

Ilustratør Kjersti Synneva Moen.

Kjersti Synneva Moen.

Kjersti Synneva Moen er kunstformidler, guide og illustratør. Hun er utdannet tegner og musiker og har flere års erfaring med å arbeide med barn. Hennes engasjement og formidlingsglede lar seg enkelt smitte over, og hun er mer enn klar for å aktivisere barna som deltar på Barnekunstmuseets Sommerskole.

.

 

 

 

 

Om Barnekunstmuseet: 
Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo ble grunnlagt i 1986 og er en arena hvor barn og unges stemme er helt grunnleggende. Museets samling fra mer enn 180 består nettopp av kunstneriske ytringer utført av barn og unge opptil 18 år. Barnekunstmuseet samler, bevarer, formidler og forsker på kulturelle ytringer av barn og unge. Det langsiktige mål er å spre respekt og forståelse for verdien av barn og unges egen historie, kunst og kultur og at den bevares for ettertiden og samtidig å rette fokus på barn og unges rettigheter i henhold til FNs barnekonvensjon. www.barnekunst.no

 

 

 

 

 

 

paint dots