Sesongutstilling; Klima og miljø sett med barn og unges øyne

Sesong utstilling 2019/2020;

Klima og miljø sett med barn og unges øyne
Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg (16) inspirerer barn og unge verden over med sine skolestreik og klima-aksjoner og har blant annet uttalt at barnas fremtid hviler for det meste i de voksnes hender, og at det virker som om voksne ikke tar det på særlig alvor, siden det ikke skjer så mye annet enn mest snakk..

For oss mennesker er det samfunnet som avgjør hvordan livet blir. Barn og unge som vår mest sårbare gruppe er observante og tenker over tingene de ser rundt i miljøet. De tror på det de ser og er håpefulle gjennom sin egen fantasi. Nåtidens miljø og intense klimaendringer påvirker også barn og unge sterkt og budskapet med denne utstillingen er å minne alle om at man er aldri for liten til å gjøre en forskjell! 

Gjennom kunsten som et virkemiddel ønsker Barnekunstmuseet å stille ulike klimaspørsmål og mobilisere til dialog om barns fremtid, deres aktive medvirkning i samfunnet, rettigheter og viktige stemme. Utstillingen består av over 75 verk inkludert malerier som blant annet belyser ulike metaforer og livet på både godt og vondt. Barn og unge visualiserer menneskeskapte utfordringer og løsninger som rydding av verdens søppel, alternative liv på andre planeter, økologiske kaos, fargerike tidsvinduer m.m. Alle verk er fra museets permanente samling og daterer seg tilbake til 1990-tallet og frem til nå.

 

 

*Kunstverk; “Skogen” (13) av Siwaporn K., Thailand

 

 

Siste kommentarer

Ingen kommentarer å vise.
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Norsk bokmål
Gå tilbake til toppen