2014 – 2015: Den Kulturelle Skolesekken – Regjering for en dag

Hva er det første elevene ville forandret på i samfunnet dersom de satt i regjering én dag? Det er nettopp det de skal finne ut på dette collageverkstedet!

Barnekunstmuseet inviterer til en omvisning der elevene blir introdusert for et utvalg collager i museets samling. Deretter får de muligheten til å bruke denne kunstneriske teknikken som kommunikasjonsform i et collageverksted. Ved hjelp av collageteknikken skal de besvare følgende spørsmål: «Dere får jobben som regjering for en dag – hva gjør dere?». Elevene deles inn i grupper, og får deretter hvert sitt ansvarsområde (veiutbygging, kulturbygg, skole, helsesektor, miljø osv).

Elevene vil måtte svare på spørsmål som: Hva vil dere forandre, og hva bør bevares? Hvordan skal bygningene utformes? Er skoleveien lik som den er nå? Bor kongen fortsatt i slottet, eller flytter noen andre inn der? I dialog med kunstnerne vil elevene jobbe visuelt med spørsmål som dreier seg om samfunnets struktur og organisering.

Målsettingen med opplegget er å ta elevenes tanker og kompetanse på alvor og legge til rette for at de blir hørt. Elevene vil også få økt kunnskap om de ulike delene av samfunnsmaskineriet.

DKSOM UTØVERE OG PRODUSENTER
Arrangert av: Dks – Oslo kommune
Produsent: Det Internasjonale Barnekunstmuseet
Idé/opplegg: Silje Hammer & Marit Roland
Kontaktperson produksjon: Angela Goldin E-post: post@barnekunst.no  tlf: 22 69 17 77

 

Siste kommentarer

Ingen kommentarer å vise.
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Norsk bokmål