Det Internasjonale Barnekunstmuseet Hva skjer 19.mars 2023 kl. 14.00 Klassisk konsert med unge musikere

19.mars 2023 kl. 14.00 Klassisk konsert med unge musikere

19.mars 2023 kl. 14.00 Klassisk konsert med unge musikere post thumbnail image

Søndag 19.mars 2023

KLASSISK KONSERT PÅ BARNEKUNSTMUSEET MED UNGE MUSIKERE

Tid kl. 14.00

 

                   MUSIKERE

Augustinas Monteilhet

Jeg ble født i Norge i en familie med fransk og litauisk bakgrunn. Jeg fikk min første fiolin da jeg var 3,5 år gammel når jeg begynte å spille som Suzuki-elev med Mona Anita Nesse i Sandnes. I 2016 deltok jeg i Suzuki Gala Week i London, som var veldig gøy, og det var imponerende å møte så mange unge dyktige musikere fra mange forskjellige land! Rundt samme tid begynte jeg å reise regelmessig til Oslo for å ta kurs hos professor Isaac Schuldman. Studerer jeg også i Klepp kulturskole med Nadia Prudnikova. Jeg jobbet også i perioder med en ledende fiolinlærer Beata Vasiliauskaitė-Šmidtienė i Vilnius. I tillegg spiller jeg gitar og har prøvd meg på trompeten. Jeg har spilt i mange konserter i Sandnes, Klepp, Oslo og Vilnius og blir jevnlig invitert til å opptre som solist med Jæren Symfoniorkester: i 2019 spilte jeg 1. sats fra A. Vivaldis dobbelt-konsert med læreren min, i 2021 fremførte jeg 1. sats fra W. A. Mozarts første fiolinkonsert og i år fremførte jeg sammen med dirigent Guro Ansteensen Haugli 1. sats fra H. Wieniawskis konsert No 2. Jeg er stolt over å ha blitt tildelt kulturskulestipendet fra Jæren Sparebank i 2021. I år prøvde jeg meg på internasjonale musikk-konkurranser og har blitt tildelt diplom i Vilnius internasjonale ungdomsmusikk-konkurranse Scarlatti-Award og grand prix i den 10. internasjonale konkurranse-festivalen Astana Grand Prix. På fritiden liker jeg å delta aktivt i sport: jeg liker å svømme og spille golf. Jeg elsker å bo nær sjøen og er veldig glad i å surfe om sommeren (og noen ganger om vinteren!).

Om Augustinas Monteilhet

Augustinas Monteilhet

 

Om Jon Ross Richards

Jon er 13 år og har spilt fiolin i 6,5 år. Han studerte fiolin på Asker Kulturskole i 4 år og har studert hos Professor Isaac Schuldman i 2,5 år. Jon har deltatt i flere spennende prosjekter, blant annet med Musica Sinfonietta, Vestregionens ungdomssymfoniorkester og Barratt Due. De siste 6 måneder har han vært konsertmester i KENS, Barratt Due’s Kammerensemble for elever i 5., 6. og 7. klasse. Jon gleder seg til å begynne på talentutviklingsprogrammet på Norges musikkhøgskole i Oslo.

Jon Ross Hansen Richards

 

Lukas Nguyen er 9 år.
Har spilt piano i to år. Begynte på MUNO musikk skole og spilte der i 4 måneder også fikk han plass på Moss kulturskole der han er pianoelev av Elena Shalneva. Etter et halvt år ble han fordypningselev og fikk spilt kammermusikk i en trio med andre fordypnings-elever. Han fikk være med på mesterklasse arrangert av Moss kulturskole i november 2021, i februar 2022 ble han med på UMM og nå nylig hadde han mesterklasse med pianisten Konstantin Bogino.

Lukas Nguyen

 

Sebastian Anton Strøm (født 2010) har spilt piano siden han var seks år gammel. Han er pianoelev i Moss kulturskole med Elena Shalneva som pianolærer. Sebastian er i kulturskolens fordypnings-program. Han har vært med på konserter i Såner kirke og Drøbak kirke. I november 2022 deltok han på Masterclass med klaverprofessor Konstantin Bogino. Innimellom spiller han sammen med sin tvillingbror Kristian, som spiller fiolin.  Sebastian går ellers på skolen og er veldig opptatt av fotball. Han spiller selv og er også oppdatert på alt som skjer av internasjonal fotball.

Sebastian Anton Strøm

Sebastian Anton Strøm

 

Hedda Wogn-Henriksen er 14 år og går i 9.klasse på ungdomsskolen. Hun har spilt piano med Elena Shalneva på Drøbak pianoakademi siden hun var 6 år gammel.  Pianointeressen har tatt henne med på flere spennende reiser rundt i verden. I 2016 deltok hun på en festival som markerte 150-års jubileum for Eric Satie i Paris. Sommeren 2018 var hun 10 dager på festival «Musica i Laguna» i Chioggia, Italia. Det har også vært mange fine konserter og spennende mesterklasser i regi av pianoakademiet her hjemme i Norge. Foruten å spille piano så spiller Hedda fotball på DFI junior jenter. Hun er en jente som sjelden sitter stille og har ofte et kreativt prosjekt på gang hvor hun bruker hendene til å tegne eller lage noe fint.  

Hedda Wogn-Henriksen

 

Lektor, Elena Shalneva  er pianist og klaver-pedagog ved Drøbak piano-akademi og er lektor ved Askim videregående skole i Østfold. Hun er utdannet ved Det statlige musikk-akademiet i Petrozavodsk, Russland og ved Gnesinikh statlige musikkhøyskole i Moskva. Hun har tidligere arbeidet ved konservatorier og musikkskoler  i Russland og USA og ved kulturskoler i Harstad og Førde. Da hun var distriktsmusiker i Sogn og Fjordane, tok hun initiativet til Pianofestivalen i Førde, som hun er kunstnerisk og administrativ leder for. Elena Shalneva Sirnes har et utstrakt samarbeid med pianister og pedagoger i Norge, Russland, Sverige, Italia og USA, bl.a. Mats Widlund (professor i klaver ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm), Konstantin Bogino, Håvard Gimse og Jiri Hlinka og hun gir masterklasser og har vært jurymedlem på norske og utenlandske piano-konkurranser. Elena Shalneva Sirnes er en mesterlig pianist som holder konserter og bidrar til å synliggjøre verdien av klassisk musikk på en fremragende måte. Hun forener en omfattende pedagogisk virksomhet med en enestående evne til å vekke interesse for musikk fra ulike kulturer, særlig blant barn og unge. 

Elena Shalneva Sirnes

 

Prof Isaac Schuldman

Prof Isaac Schuldman

 

Om Professor Isaac Schuldman

Isaac Schuldman har vært ansatt som professor i fiolin ved Norges musikkhøgskole i 35 år. Han debuterte 13 år gammel med Minsk filharmoniske orkester og har sin utdannelse fra Leningrad Statlige Konservatorie med prof. M.M. Beljakov. Han har vunnet den internasjonale Carl Flesh fiolinkonkurranse i London. Schuldman har oppnådd svært gode kritikker for sine konserter i inn og-utland. Han har også utgitt plater med E. Svetlanov’s Moskva symfoniorkester, St. Petersburg Symfoniorkester, Minsk kammerorkester og pianisten Robert Levin. Blant hans tidligere mange elever finner vi Peter Herresthal, Alexander Rybak, Birgitte Stærnes, David Coucheron, Trond Sæverud, Atle Sponberg, Laurens Weinhold og Christopher Tun Andersen.